Solidus

Het merk Solidus ontwerpt en produceert al meer dan 100 jaar hoogwaardige comfortschoenen die zowel welzijn, gezondheid als plezier beloven. De schoenen zijn ontworpen in Tuttlingen, vlakbij het Bodenmeer en het Zwarte Woud, en vervolgens geproduceerd in Europa. Traditioneel vakmanschap en de hoogste eisen aan pasvorm en kwaliteit zijn voor Solidus vanzelfsprekend. Een verhaal dat meer dan 100 jaar geleden begon en nog steeds wordt geschreven.

Comfortabele schoenen voor gevoelige voeten

Solidus schoenen worden handgemaakt in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit. Als comfortabele schoenen vergezellen Solidus-schoenen u zeer lang, omdat de hoogwaardige materialen en goede afwerking het verschil maken. De pasvorm met de verschillende wijdtes is het voordeel van de comfortabele schoenen van Solidus die je voelt, want de juiste schoenbreedte is erg belangrijk. Vooral met comfortabele schoenen voor gevoelige voeten.

Solidus maakt al meer dan 100 jaar comfortabele schoenen. Deze traditie wordt met aandacht voor detail door Solidus verder ontwikkeld in elk nieuw comfortschoenmodel. Moderne comfortabele schoenen met hoogwaardige materialen en een perfecte pasvorm - dat is precies waar Solidus voor staat.

Solidus evolueert voortdurend als specialist in comfortschoenen. Naast de beproefde traditie en het geweldige voetbed zijn ook de eisen aan de optiek toegenomen. Comfortabele schoenen van Solidus zijn modieuze highlights die even belangrijk zijn als mooie alledaagse metgezellen voor dames en heren. Moderne, comfortabele schoenen zijn trendy, of het nu gaat om laarzen of moderne, comfortabele sneakers.

Weet je ook dat schoenen soms knellen? Vooral op warme dagen of na lang staan is het gewoon niet meer comfortabel. Met zijn verschillende breedtes en flexibele materialen is Solidus een echte alledaagse hulp. SolicareSoft is speciaal gemaakt voor probleemvoeten, de moderne stretchmaterialen verlichten alle drukpunten op de voet.

Comfortabele schoenen maken het leven zoveel gemakkelijker. Zowel de maat als de schoenbreedte zijn cruciaal voor de juiste pasvorm. De productfilosofie bij Solidus is: halve maten, verschillende breedtes, ondersteunende elementen en zachte vulling. Elk model bij Solidus moet aan deze basisprincipes voldoen. Zo weten we zeker dat je comfortabel door het leven kunt. Schoenen breedte K of schoenen breedte G worden geliefde metgezellen voor het dagelijks leven."

Als specialist in comfortschoenen biedt Solidus comfortbreedtes en halve maten. Dit betekent dat je precies de juiste schoen kunt kiezen. In de collecties van Solidus vind je zowel schoenen voor brede voeten als schoenen voor smalle voeten. Bij Solidus vind je schoenen in de volgende wijdtes:

Schoenen breedte G: normale breedte;

Schoenen breedte H: normale breedte plus;

Schoenen breedte J: volheid;

Schoenen breedte K: volheid plus;

Schoenen breedte M: Extra breedte.

Heb je wijdtemaat H of G of K? Betekenen deze termen niets voor u? Dan kun je je voeten het beste laten opmeten bij een speciale schoenenwinkel zoals bij van Schijndel Schoenen (link naar voetenscan). Het meten van brede voeten is geen probleem in speciaalzaken, omdat de verkopers specialisten zijn in brede voeten en voeten met voetproblemen. Want voor elke voet is er de juiste schoen - in de juiste maat en voor brede voeten, ook in de juiste schoenmaat. De gevolgen van te strakke schoenen zijn drukpunten, pijn en blaren.

De meer en extra wijdtes van Solidus bieden voldoende ruimte voor de brede voet. Solidus schoenen voor dames met brede voeten in wijdte K, zijn verkrijgbaar als comfortabele sandalen of sneakers voor brede voeten. Er zijn ook herenschoenen van Solidus in de wijdte K.

Een hoge wreef kan er voor zorgen dat mensen lastiger een goede schoen kunnen vinden voor brede voeten. Hetzelfde geldt als je brede voeten hebt en op zoek bent naar chique schoenen. Of het nu voor dames of heren is, schoenen voor brede voeten en hoge wreef zijn niet te vinden op het standaard schoenenrek. Zeker voor brede voeten met een hoge wreef is deskundig advies essentieel, omdat comfort hier bijzonder belangrijk is. Met comfortabele damesschoenen en comfortabele herenschoenen voor brede voeten vanaf wijdte k biedt Solidus een grote keuze aan comfortabele schoenen. Mannen en vrouwen met brede voeten kopen graag comfortabele sneakers voor brede voeten omdat ze het hele jaar door gedragen kunnen worden. Comfortabele sandalen of sandalen met hak voor brede voeten mogen niet ontbreken als zomerschoenen voor dames en heren.

Het beste vervangbare voetbed voor je voeten

Solidus schoenen met uitneembaar voetbed zijn dankzij de leren bekleding bijzonder ademend. Vocht in de vorm van waterdamp wordt optimaal door het leermembraan geleid. Dit vermogen is een echte zegen gebleken, vooral bij Solidus schoenen met uitneembare voetbedden omdat je voeten gemakkelijker kunnen ademen.

Bovendien zorgt bij Solidus schoenen het geïntegreerde pad in het middenvoetgebied voor de beste stabiliteit en veiligheid. Bij elke stap die je zet! In de voorvoet en hiel van het uitneembare voetbed bevindt zich een merkbaar comfortabele en zachte vulling. Hierdoor worden schokimpulsen en de roldruk direct geabsorbeerd en gedempt. In combinatie met de natuurkurk die Solidus gebruikt, ontstaat hierdoor een optimale ondersteuning.

Solidus en duurzaamheid

Een eerlijke productie van Solidus schoenen heeft bij Solidus altijd de hoogste prioriteit gehad. Naast de daadwerkelijke productie van schoenen in Kroatië, worden de meeste van de zolen van Solidus rechtstreeks in Duitsland gemaakt. Via snelle en ongecompliceerde contactkanalen zorgt Solidus voor een naadloze, hechte samenwerking. Op deze manier voldoet Solidus aan de hoge kwaliteitsnormen. Tegelijkertijd vindt Solidus het belangrijk om de carbon footprint zo laag mogelijk te houden. Door onnodig lange transportroutes en veel individuele leveringen te verminderen, staat Solidus voor haar verantwoordelijkheid jegens de planeet.

Maar niet alleen het naleven van alle belangrijke productieaspecten is belangrijk voor Solidus. Ook iedere Solidus medewerker is belangrijk voor deze fabrikant. Daarom let Solidus altijd op goede en eerlijke arbeidsomstandigheden in de productie in Kroatië, oftewel banen met echte toegevoegde waarde. Transparantie en duidelijkheid over de interne processen staan bij Solidus hoog in het vaandel. Daarom is Solidus met succes gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement.

 
 
Grote collectie schoenmode en <br> allround voetzorg

Grote collectie schoenmode en
allround voetzorg

Persoonlijk en <br> deskundig advies

Persoonlijk en
deskundig advies

Warme en <br> gastvrije service

Warme en
gastvrije service

Bijna 100 <br> jaar ervaring

Bijna 100
jaar ervaring

Gratis 3D <br> voetenscan

Gratis 3D
voetenscan