Solidus bij van Schijndel in Hilversum

Wil je Solidus schoenen kopen bij van Schijndel Schoenen? Dat kan! Breng een bezoek aan onze winkel in Hilversum en wij staan voor je klaar. Een goed advies, zodat je met de best passende Solidus schoenen én met een tevreden gevoel weer lekker naar buiten loopt. Wil je Solidus liever online bestellen? Je vindt ze bij MisterMadame.nl! MisterMadame is onze webshop, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kunt voor het kopen van je favoriete schoenen. Met dezelfde kennis en service als in onze winkel én tegelijkertijd al het gemak van online shoppen.

 
 

Zien we je snel?

Wil je zeker weten dat je direct geholpen wordt en dat je rustig kunt shoppen met alle tijd en aandacht van onze medewerkers? Maak dan een afspraak voor personal shoppen!

 
 

Maak een winkelafspraak

Ontwerp en productieproces bij Solidus

Er worden wereldwijd meer dan 23 miljard paar schoenen gemaakt. Dat is het equivalent van drie goede paar schoenen voor elke persoon op onze planeet. Ook al maakt het gebruik van machines tegenwoordig veel werkstappen eenvoudiger, bij Solidus doen ze veel werkstappen nog steeds met de hand. Voordat een Solidus schoen in onze schoenenwinkel staat, doorloopt deze vele werkstappen. Afhankelijk van het model zijn tot 150 werkstappen per schoen nodig.

Voor het herontwerp van een Solidus schoen werkt het collectieteam samen met trendexperts uit de branche. De kleuren, materialen en vormen worden altijd geselecteerd en zorgvuldig gecontroleerd door het collectieteam met het oog op de Solidus-filosofie. Tegelijkertijd worden de juiste materialen voor productie geselecteerd. Alleen de beste leerkwaliteit van de beste leerlooierijen in Italië voldoet hier aan de eisen van Solidus.

Wanneer de Solidus schoenmodelleur een exact idee heeft van de nieuwe Solidus schoenen, schetst hij ze op de zogenaamde “hoeden”. Dergelijke kegels worden gemaakt met behulp van een leest en een pers. De stroken worden op de pers gelegd en er wordt een plastic folie overheen gespannen. Door gebruik te maken van warmte kan de kunststof plaat nu eenvoudig over de leest worden gevormd. Als het is afgekoeld, de Solidus modelleur tekenen en schetsen op de afdruk van de leest.

Als de tekening definitief is, worden de contouren overgebracht naar een basismodel. Nu legt de technisch modelleur van Solidus de laatste hand aan de verdere ontwikkeling. Het basismodel wordt door de CAD-afdeling van Solidus gedigitaliseerd en in losse sjablonen op de papiersnijtafel uitgesneden. Alle benodigde informatie en voorschriften worden vervolgens aangemaakt en doorgestuurd naar de productie afdeling van Solidus.

De stansmessen voor de productie van Solidus schoenen worden gemaakt via de papieren sjablonen. Met de afgewerkte gereedschappen worden de afzonderlijke leren delen nu zorgvuldig uitgestanst en geëtiketteerd.
Nadat het bovenleer en de voering aan elkaar zijn genaaid, worden de naden netjes gemaakt.

Bij de montage worden de schacht en de zool bij elkaar gebracht. Bij Solidus zijn er 2 verschillende varianten van schoenproductie. Bij de laatste stijl wordt de binnenzool aan de leest bevestigd. Het bovendeel wordt over de leest geplaatst en gelijmd in de voorvoet (de punt) en belast in de achtervoet (kleine spijkers). Deze stijl wordt meestal gebruikt voor Solidus schoenen met een hoge stabiliteit. Ook voor alle Solidus schoenen met een vrijstaande hak. Bij de strobel-stijl is het bovenwerk aan de binnenzool genaaid. Vervolgens wordt een leest in de schacht gestoken. Deze stijl is vooral geschikt voor zeer flexibele Solidus schoenen, vooral voor sportievere modellen.

Om de zool aan de schoen te kunnen lijmen, zijn de zijkanten opgeruwd en gelijmd. De schoen wordt dan samengedrukt met de zool en duurde. Tot slot wordt, afhankelijk van het model, het materiaal afgewerkt, worden de Solidus-voetbedden geplaatst en wordt de kwaliteit gecontroleerd.

Grote collectie schoenmode en <br> allround voetzorg

Grote collectie schoenmode en
allround voetzorg

Persoonlijk en <br> deskundig advies

Persoonlijk en
deskundig advies

Warme en <br> gastvrije service

Warme en
gastvrije service

Bijna 100 <br> jaar ervaring

Bijna 100
jaar ervaring

Gratis 3D <br> voetenscan

Gratis 3D
voetenscan